Üdvözlet az oldalon!

Üdvözlet az oldalon! - Welcome to the site! - Willkommen auf der Website! - Vitajte na stránkach! - Bine ati venit pe site-ul! - Добродошли на сајт! - Velkommen til webstedet! - Bienvenido a la página! - Добро пожаловать на сайт! - Bem vindo ao site! -

írjatok

Ha még nem ismerjük egymást, kérlek írj :-) * If you still do not know each other, please write to me :-) * Wenn Sie noch nicht kennen einander, schreiben Sie bitte an mich :-) * Pokiaľ si stále neviete navzájom, prosím, napíšte mi :-) * Dacă încă nu ştiu reciproc, vă rugăm să scrieţi la mine :-) * Ако и даље не знају једни друге, молимо вас пишите на мене :-) * Hvis du stadig ikke kender hinanden, så skriv til mig :-) * Si todavía no se conocen entre sí, por favor escribir a mí :-) * Если вы еще не знакомы друг с другом, пожалуйста, напишите мне :-) * Se você não se conhecem, por favor escreva :-) *











2010. október 13., szerda

5 - Micsoda világban élünk!

H
azafelé egy érdekes jelenetnek voltam szemtanúja. A szitu a szokásos, az elhangzott mondatrész kevésbé.
Történt ugyanis, hogy egy anyuka sétált két gyermekével. A kislány vele ment, a kisebb fiúcska a műanyag motorján „száguldva” kanyarodott be előttük. Anyuka beérve a következőt mondta: „Nem megmondtam, ne szaladj előre, hogy ne lássalak, mert ellophatnak!”
Ez azért nem semmi! Az én koromban arra figyelmeztettek, azért ne rohanjak előre, főként az úton át, nehogy elüssön az autó. Gondolom az 1600-1700-as években a futó lovakkal való találkozásra intették az anyák csemetéiket. A XXI. században meg az ellopás lehetősége a mumus. És végül is igaza is van, de ez nagyon durva!
És az egyes autók már nem golyóállóak, hanem bomba-biztosak. Hol van a régi biztonság? Kérem vissza a golyóálló autókat, és főként a lovakat!!!

2 megjegyzés:

  1. Hát... golyóálló üveggel ellátott autók most is vannak, csak talán, sőt biztos, nem a "dolgozó nép" körében... Bár ha Bellának juthatott egy, akkor egyszer talán ránk is szeretne majd valaki ennyire vigyázni :) Az már kérdés, hogy nem árt, ha nem vagyunk annyira sérülékenyek, mint ő :) Visszatérve a lovakra: nem tenném ki őket a mai világ forgalmának... Igazán jobb sorsra érdemes okos állatok ők :)

    VálaszTörlés
  2. :-)
    gondoltam, főként lovak...

    VálaszTörlés